Du trenger:
- 180 g smør
- 250 g sukker
- 2 egg
- 3,5 dl kefir
- 50 g kakaopulver
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
Sjokoladekrem:
- 2,5 dl kremfløte
- 100 g kokesjokolade
- 3 ss melis
Slik gjør du:
Smelt smøret i en gryte. Ha i sukker, egg og kefir og rør det godt sammen. Sikt inn det tørre og bland det godt sammen til en klumpfri røre.
Smør en springform på ca. 22 cm. Dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 45 minutter midt i ovnen på 180 grader. Avkjøl kaken.
Lag kremen. Varm fløten opp til kokepunktet. Ta så kjelen bort fra varmen. Grovhakk kokesjokoladen og ha den i fløten. Rør til sjokoladen har smeltet.
Ha fløteblandingen i en bolle. Avkjøl den i minst to timer i kjøleskapet. Pisk den så luftig med en mikser. Dette tar bare noen sekunder. Smør kremen på kaken og server.
Kaken er holdbar lenge hvis den oppbevares i kjøleskapet.
«Enkel sjokoladekake!»
