Du trenger:
- 200 g digestive kjeks
- 100 g smør
- 1 ts kakaopulver
- 100 g mørk sjokolade
- 300 g seterrømme
- 600 g kremost naturell
- 2 ss hvetemel
- 200 g melis
- 3 egg
- frøene fra en vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
- finraspet skall fra en lime (bare det grønne
Slik gjør du:
Kjør kjeksene i en foodprocessor. Smelt smøret og rør det inn i de knuste kjeksene sammen med kakaopulveret.
Ha en smurt rund springform som er 22 cm diameter og trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen. Press kjeksblandingen ca. 4 cm oppover sidene på formen. Sett bunnen i kjøleskapet, mens du lager fyllet.
Smelt sjokoladen i et vannbad. Tilsett 150 g rømme og rør den godt sammen med den smeltede sjokoladen.
Ha kremost, melis, mel, vaniljefrø og resten av rømmen ( 150 g) i en annen bolle. Rør det godt sammen med en elektrisk visper. Tilsett så ett og ett egg mens du visper. Rør tilslutt inn finraspet limeskall.
Ha 2/3 deler av kremostmassen i kakeformen oppå kjeksbunnen. Bland resten av kremostblandingen sammen med sjokoladeblandingen. Hell dette i formen over kremostmassen.
Stek på 180 grader i 50 minutter. La kaken avkjøles og sett den i kjøleskapet over natten.
Sikt litt kakaopulver over kaken og server med friske bær.
«Fantastisk god sjokoladeostekake!»
