Du trenger:
- 450 g siktet hvetemel
- 80 g sukker
- 8 g tørrgjær
- 80 g smør
- 250 g helmelk
- 1 egg
Vaniljekrem:
- 3 eggeplommer
- 40 g sukker
- 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
- 20 g maizena
- 3 dl helmelk
Slik gjør du:
Bland det tørre i en bakebolle. Lunk melken til 37 grader og rør inn egget. Ha melk- og eggeblandingen i det tørre og kjør det i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter.
Del romtemperert smør i terninger. Ha terningene i deigen og elt noen minutter til smøret er godt blandet inn. Sett deigen til heving under et klede, og hev til dobbel størrelse.
Bak ut 8-10 boller. Sett de til heving på en plate med bakepapir.
Lag vaniljekremen.Bland alle ingrediensene i en kjele. Pisk det godt sammen. Varm blandingen opp til kokepunktet under stadig omrøring til den tykner. Avkjøl kremen, den vil da tykne enda mer.
Når bollene er ferdig hevet lager du en «grop» i midten av hver bolle. Du kan eventuelt trykke med et lite glass. Fyll «gropen» med vaniljekrem og litt blåbærsyltetøy. Pesle gjerne bollene med sammenpisket egg.
Stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter.
«Fantastik gode skoleboller!»