Vurdering

4
(5)

Spicy kyllinggryte

Asiatisk inspirert kyllinggryte som er nydelig aromatisk og spicy. Enkel og kjapp å lage, og den blir mye bedre enn ved å bruke sausene du får kjøpt i butikken.

Du trenger:

  • 700 g kyllingfilet
  • 1 boks kokosmelk eller fløte
Saus:
  • 1 paprika
  • 2 hele kinesiske hvitløk eller 8 hvitløksbåter
  • 4 røde chili
  • 50 g fersk ingefær
  • 6 kaffirlimeblader
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Putt alle ingrediensene til kryddersausen i en foodprocessor og kjør det til en jevn saus.

Del kyllingfiletene i tynne biter. Legg kyllingbitene i en 1/4 del av sausen i en halv time slik at de blir godt marinert.

Ha i kyllingbitene i varm stekepanne og stek i ca. 4 minutter.

Ha i resten av sausen og rør den inn. Bland så inn kokosmelken og gi det et oppkok. La dette trekke videre i ca. 7 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres med ris eller nudler.

«Sterk og aromatisk kyllinggryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 5

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter