oppskrift margit dale spinatsuppe

Vurdering

4.7
(13)

Spinatsuppe med egg

Spinatsuppe med egg. Noen som husker det fra barndommen? For meg vekker det i alle fall barndomsminner. Denne oppskriften er sunn, supergod og en smaksmil foran posevarianten. Prøv den!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 2 ss smør
  • 1/2 rødløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 200 g spinat
  • 4 dl kraft/vann
  • 1 neve friske urter feks basilikum og persille
  • 2 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ss limesaft
  • 4 egg
  • ev. brødkrutonger

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok eggene i 7 minutter og avkjøl de i kaldt vann.

Smelt smøret i en gryte. Finhakk løk og hvitløk. Fres det i gryta til løken blir blank og myk.

Ha oppi vasket spinat og friske urter. Stek til det faller sammen. Tilsett kraft/vann og kok videre i 5 minutter. Mos det god med en stavmikser til det blir en helt jevn masse.

Tilsett fløten og krydder, og kok videre noen minutter. Skvis over litt limesaft.

Ha egget på toppen og ha over litt nykvernet pepper. Server gjerne med brødkrutonger og friske urter.

«Supergodt og supersunt!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 13

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter