[one-third-first]
Du trenger:
- 2 ss smør
- 1/2 rødløk
- 4 hvitløksfedd
- 200 g spinat
- 4 dl kraft/vann
- 1 neve friske urter feks basilikum og persille
- 2 dl fløte
- 1 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ts sukker
- 2 ss limesaft
- 4 egg
- ev. brødkrutonger
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Kok eggene i 7 minutter og avkjøl de i kaldt vann.
Smelt smøret i en gryte. Finhakk løk og hvitløk. Fres det i gryta til løken blir blank og myk.
Ha oppi vasket spinat og friske urter. Stek til det faller sammen. Tilsett kraft/vann og kok videre i 5 minutter. Mos det god med en stavmikser til det blir en helt jevn masse.
Tilsett fløten og krydder, og kok videre noen minutter. Skvis over litt limesaft.
Ha egget på toppen og ha over litt nykvernet pepper. Server gjerne med brødkrutonger og friske urter.
«Supergodt og supersunt!»
[/two-thirds]