Vurdering

4.1
(32)

Suppe og kjøtt med komler

En gammel tradisjonsrett fra Setesdal som ofte ble servert til bryllup eller andre selskapeligheter.

[one-third-first]

Du trenger:
Suppe og kjøtt:
  • 800 g røykt lammekjøtt (side- og ryggstykker)
  • 3 l vann
  • 200 g gulrøtter
  • 200 g kålrot
  • 200 g kålhode
  • 70 g tørkede gule erter
  • 30 g byggryn
Komler:
  • 3 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 1 klype salt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Legg erter og byggryn i vann over natten.

Kok kjøttet i 3 liter vann i 1 time. Tilsett deretter erter og byggryn, og kok videre i 30 minutter. Skjær deretter halvparten av grønnsakene i fine biter og den andre halvparten i store biter, og ha dem i suppa.

Når suppa har kokt i til sammen 2 timer, er det på tide å lage komlene. Bland melk og hvetemel til en løs deig, og la den svelle i 20 minutter mens suppa koker videre.

Dypp en spiseskje i den kokende suppa, og fyll skjeen med deig. Slipp én og én komle forsiktig den i suppa, men pass på at det ikke fosskoker.

Kok forsiktig videre i 15 minutter.

Ta kjøtt, komler og grønnsaker opp fra gryta med en hullsleiv, og anrett på en tallerken sammen med en klatt smør til kumlene. Suppen serveres i suppetallerken og spises ved siden av.

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 32

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter