Vurdering

4.3
(6)

Suppe og kjøtt med løksaus

Dette er en oppskrift jeg fant i Gomes gamle oppskriftsbok fra 1924, og som jeg husker godt fra barndommens søndagsmiddager.

[one-third-first]

Du trenger:

  • 800 g saltet og røykt lammerygg
  • 200 g gulrøtter
  • 200 g kålrot
  • 70 g tørka erter
  • 30 g byggryn
  • 800 g poteter

Saus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 4-5 dl kraft
  • 2 løk
  • 3 ts sukker
  • 3 ts eddik
  • 1/2 ts salt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Legg erter og byggyn i bløt over natten.

Ha så mye vann i gryta at det dekker kjøttet og kok det i 1 time. Ha så i erter og byggryn og kok videre i 1 time.

Sett potetene på kok i en egen gryte.

Skjær halvparten av grønnsakene i små biter og den andre halvparten i store biter, og ha de i suppa. La grønnsakene koke med i ca 1/2 time.

Ta kjøttet og de store grønnsakene opp av gryta med en hullsleiv. Anrett dette på en tallerken med kokte poteter og løksaus. Suppa serveres ved siden av i en suppetallerken.

Saus:

Smelt smør i en gryte, ha i mel og la det surre i 1 minutt. Tilsett litt kraft om gangen fra suppa som er i kok, mens du rører godt.

Grovhakk løken, ha den i sausen og kok i 5 minutter. Smak til med sukker eddik og salt.

«Knallgod søndagsmiddag!»

[/two-thirds]

 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter