Vurdering

4.7
(6)

Surmelkspudding med rabarbrakompott og nøtteknas

Surmelkspudding er en gammel klassiker. Den er på mange måter en norsk versjon av den italienske panna cotta, men den er mer syrlig og frisk i smaken. Her har jeg laget en variant med nøtteknas og rabarbrakompott som tilbehør.

[one-third-first]

Du trenger:
Surmelkspudding
  • 2 dl fløte
  • 8 dl surmelk
  • 100 g sukker
  • 6 plater gelatin
  • 1 vaniljestang

 

Rabarbrakompott
  • 3oo g rabarbra
  • sukker etter eget ønske

 

Nøtteknas
  • 2 dl store havregryn
  • 2dl hasselnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • limeskall fra ½ lime
  • en klype kanel

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Snitt opp en vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele sammen med fløte og sukker. Kok opp og la det putre i noen minutter.

Ta kjelen av varmen og tilsett de oppbløtte gelatinplatene i fløteblandingen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett surmelka og bland sammen.

Hell over i serveringsglass. Må stå kaldt minst 2 timer før servering.

Kok opp rabarbra og sukker, og la det koke 3-4 minutter. Avkjøl før servering.

Hakk hasselnøttene. Ha hakkede hasselnøtter, havregryn, honning, brunt sukker, limeskall og kanel i varm stekepanne. Ristes i pannen til det får en knasende konsistens.

Anrett med å legge rabarbrakompott på puddingen og drysse nøtteknas over.

«Surmelkspudding er en gammel norsk klassiker som har mye felles med den italienske desserten panna cotta«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter