[one-third-first]
Du trenger:
Surmelkspudding
- 2 dl fløte
- 8 dl surmelk
- 100 g sukker
- 6 plater gelatin
- 1 vaniljestang
Rabarbrakompott
- 3oo g rabarbra
- sukker etter eget ønske
Nøtteknas
- 2 dl store havregryn
- 2dl hasselnøtter
- 2 ss honning
- 2 ss brunt sukker
- limeskall fra ½ lime
- en klype kanel
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Snitt opp en vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele sammen med fløte og sukker. Kok opp og la det putre i noen minutter.
Ta kjelen av varmen og tilsett de oppbløtte gelatinplatene i fløteblandingen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett surmelka og bland sammen.
Hell over i serveringsglass. Må stå kaldt minst 2 timer før servering.
Kok opp rabarbra og sukker, og la det koke 3-4 minutter. Avkjøl før servering.
Hakk hasselnøttene. Ha hakkede hasselnøtter, havregryn, honning, brunt sukker, limeskall og kanel i varm stekepanne. Ristes i pannen til det får en knasende konsistens.
Anrett med å legge rabarbrakompott på puddingen og drysse nøtteknas over.
«Surmelkspudding er en gammel norsk klassiker som har mye felles med den italienske desserten panna cotta«
[/two-thirds]