Du trenger:
- 600 g torskefilet
- 70 g smør
- 3 ss soyasaus
- 1/2 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
Søtpotetpuré:
- 500 g søtpotet
- 3 fedd hvitløk
- 4 ss smør
Tilbehør:
- poteter
Slik gjør du:
Del torsken opp i fire biter. Ha på salt og olje. Legg den på bakepapir i en ildfast form.
Ha smør i en gryte. La det putre på svak varme til smøret blir brunlig.Ta smøret av varmen. Finhakk, løk, hvitløk og ingefær. Når smøret har avkjølt seg litt, har du i soyasaus, løk, hvitløk og ingefær, og visper det sammen.
Skrell søtpoteten og del den i terninger. Kok de møre sammen med hvitløk. Slå av vannet og mos de med en stavmikser. Rør inn smøret.
Kok eller ovnsstek poteter som tilbehør.
Ha søtpotetpuré på en tallerken, legg over fisken og ha smøret over fisken. Server med poteter og eventuelt kokt brokkoli eller asparges.
«Nydelige smaker!»
