[one-third-first]
Du trenger:
- 600 g torsk, ryggfilet
- olivenolje
- 4 ss smør
- 12 sjalottløk
- 100 g bacon
Stekte potetbåter
- 700 g poteter
- olivenolje
- salt
Persillesaus
- 1/4 dl vann
- 125 g smør
- 1 kvast persille
Gulrotmos
- 400 g gulrot
- 4 fedd hvitløk
- 10 g fersk ingefær
- 2 ss smør
- 1/2 dl fløte
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag potetene. Vask potetene, tørk de og del de opp i båter. Du trenger ikke å skrelle potetene. Legg potetbåtene på en plate med bakepapir. Ha over olivenolje og bland godt sammen. Dryss over ønsket mengde salt. Stek i 15-20 minutter på 220 grader i varmluft.
Lag persillesausen. Kok vannet opp. Skjær smøret i terninger. Ta kjelen av plata og pisk det godt inn vannet. Finhakk persille og ha det i kjelen.
Lag gulrotmosen. Skrell gulrøtter, hvitløk og ingefær og ha de i en kjele med vann. Kok til de er møre. Sil av vannet og ha det i en blender sammen med fløte og smør, kjør til en helt fin pure . Smak den til med salt.
Skrell av det ytterste laget av sjalottløkene og stek de hele i en panne med smør på lav varme. Sjalottløkene skal steks til de får farge og blir myke. Dette tar 10-15 minutter.
Stek bacon. Kutt baconet opp i små terninger og stek de sprø. Legg de over på matpapir og la fettet renne av.
Stek fisken. Ha salt på torsken og stek i olje på ganske høy varme i et par minutter. Tilsett så 3 -4 ss smør og stek videre noen minutter. Øs stekesjy fra pannen over fisken mens den steker. Ikke stek for lenge. Når den flaker seg er den ferdig.
Monter retten med gulrotpure i bunnen, legg et fiskestykke oppå gulrotpureen og ha bacon på toppen. Hell over litt persillesaus og server med stekte poteter.
[/two-thirds]