Du trenger:
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 1 ss smør
- 100 g spekeskinke
- 1 løk
- 4 ss kapers
- saften fra 1 sitron
- 1 ss mel
- 3 ss olivenolje
- 2 ss smør
Slik gjør du:
Kutt torskefileten i fire like store biter. Tørk den med kjøkkenpapir og dryss salt på begge sider. La filetbitene ligge mens du lager toppingen.
Skjær spekeskinke i tynne strimler og finhakk løk. Ha en spiseskje smør i en middels varm panne og fres spekeskinke, løk og kapers. La dette surre noen minutter og tilsett sitronsaft. Sett til side og hold det varmt.
Vend torskefiletene i mel. Ha olje i en varm panne og legg fisken i. Ha i smøret mot slutten av steketiden. Bruk en skje og øs stekesjy over filetene mens de steker.
Stek filetene ca. 2 minutter på hver side. Når fiskekjøttet flaker seg er det ferdig stekt.
Ha spekeskinke, kapers og løk over rett før servering. Server med kokte eller stekte poteter.
«Torsk med digg tilbehør!»
