Du trenger:
- 800 g torskefilet
- 200 g spinat
- 2 hvitløkfedd
- 2 ss smør
Saus:
- 1 liten gul løk
- 2 ss smør
- 2,5 dl melk
- 1 ss hvetemel
- 2 dl fløte
- 2 eggeplommer
- 1 ts salt
- 8 ss revet parmesan
- 4 ss smør
Slik gjør du:
Del opp torskefileten i porsjonsstykker. Kutt de grove stilkene av spinaten, del den opp i mindre biter og legg den i bunnen av en ildfast form.
Lag sausen. Finhakk løken og fres den blank i en gryte med smør. Finhakk hvitløken og ha den i gryta sammen med melet. Hell i litt og litt melk, mens du rører med en visp. Ha i fløten og saltet. Rør godt til en klumpfri saus og kok et par minutter.
Avkjøl litt og rør inn eggeplommene og 4 ss parmesan. Ha noen smørklatter og resten av parmesanosten oppi sausen.
Legg så fiskestykkene oppå spinaten i formen og hell sausen over.
Stek på 180 grader midt i ovnen i ca. 12 minutter