Vurdering

3.6
(40)

Tropisk aroma

Du trenger:

  • 150 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 2 ss kakaopulver 
Sjokoladekrem:
  • 200 g smør
  • 600 g melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 5 ss kald kaffe

 

Slik gjør du:

Ha mykt smør og sukker i en bolle, og rør det lett og luftig. Rør inn ett og ett egg. 

Sikt mel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland vekselvis melblandingen og melk inn i smørblandingen med en slikkepott. Ta ut halve røra og bland kakaopulveret i den. Ha kaken i en godt smurt springform på 22-24 cm. Ha først i den lyse røra og så den mørke. Lag riller med en gaffel slik at røren marmoreres. 

Stek midt i ovnen på 190 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen. 

Lag sjokoladekrem. Ha mykt smør i en bolle og rør det godt sammen med kaffe, melis og kakaopulver. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin

Del den avkjølte kaken på midten. Dynk kaken med noen spiseskjeer kaffe slik den ikke blir tørr. Smør litt av sjokoladekremen på den ene halvdelen av kaken og legg den andre halvdelen oppå.

Ha resten av kremen på kaken. Bruk en gaffel til å lage mønster i kremen. 

«En kakeklassiker!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.6 / 5. Antall stemmer: 40

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter