Vurdering

4.8
(21)

Verdens beste

Du trenger:

Vaniljekrem:
  • 2,5 dl helmelk
  • 2,5 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maizena
  • 1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
  • 3 dl fløte
Bunn:
  • 180 g smør
  • 180 g sukker
  • 6 eggeplommer
  • 200 g siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl helmelk
Marengs:
  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 50 g mandler eller mandelflak

Slik gjør du:

Lag vaniljekremen først. Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker i en bolle. Ha melk, 2,5 dl fløte og vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang i en kjele. Kok opp. Hell ca. 1 dl av den kokende vesken i bollen med eggeplommene mens du rører godt. Ha så alt tilbake i kjelen. Rør kraftig til det tykner. Den må ikke koke, men kan varmes forsiktig til den blir stiv. Rør godt og pass på så den ikke blir brent. Avkjøl kremen hurtig i vannbad.

Sett ovnen på 160 grader. Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og et egg mens du rører. Bland bakepulver og hvetemel. Ha det i røren vekselvis med melk.

Stryk ut røren i en form på 40x35cm kledd med bakepapir. 

Pisk eggehvitene stive, og tilsett litt og litt sukker til marengsen er helt stiv. Det tar ca. 8 minutter. Stryk marengsmassen oppå kakedeigen. Dryss på mandler. Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i 30-40 minutter.

Avkjøl kaken i formen og del den i to like deler. 

Pisk 3 dl kremfløte og bland kremen sammen med den avkjølte vaniljekremen. 

Legg den ene halvdelen av kaken med marengsen ned. Legg på kremen og legg så den andre halvdelen med marengsen opp. 

«Verdens beste!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.8 / 5. Antall stemmer: 21

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter