Du trenger:
Vaniljekrem:
- 2,5 dl helmelk
- 2,5 dl fløte
- 6 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 2 ss maizena
- 1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
- 3 dl fløte
Bunn:
- 180 g smør
- 180 g sukker
- 6 eggeplommer
- 200 g siktet hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl helmelk
Marengs:
- 6 eggehviter
- 250 g sukker
- 50 g mandler eller mandelflak
Slik gjør du:
Lag vaniljekremen først. Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker i en bolle. Ha melk, 2,5 dl fløte og vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang i en kjele. Kok opp. Hell ca. 1 dl av den kokende vesken i bollen med eggeplommene mens du rører godt. Ha så alt tilbake i kjelen. Rør kraftig til det tykner. Den må ikke koke, men kan varmes forsiktig til den blir stiv. Rør godt og pass på så den ikke blir brent. Avkjøl kremen hurtig i vannbad.
Sett ovnen på 160 grader. Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og et egg mens du rører. Bland bakepulver og hvetemel. Ha det i røren vekselvis med melk.
Stryk ut røren i en form på 40x35cm kledd med bakepapir.
Pisk eggehvitene stive, og tilsett litt og litt sukker til marengsen er helt stiv. Det tar ca. 8 minutter. Stryk marengsmassen oppå kakedeigen. Dryss på mandler. Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl kaken i formen og del den i to like deler.
Pisk 3 dl kremfløte og bland kremen sammen med den avkjølte vaniljekremen.
Legg den ene halvdelen av kaken med marengsen ned. Legg på kremen og legg så den andre halvdelen med marengsen opp.