[one-third-first]
Du trenger:
- 500 g bog- eller lårkjøtt fra villsau (eller vanlig lammekjøtt)
- ca. 2 l vann
- 3 gulrøtter
- 5 poteter
- 1 purre
- 1 ss smør
- 1 kvast rosmarin
- 1 kvast timian
- 3 ss tomatpure
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Kok opp kjøttet uten å dele det i ca. 2 l vann (så vannet dekker kjøttet). Mens kjøttet koker, finhakker du hvitløk og kutter gulrøtter, poteter og purre i små biter.
Når kjøttet har kokt i 1 time, tar du det ut av gryta og legger det på en tallerken. Sil kraften.
Fres grønnsakene og krydderurtene i en gryte sammen med smør i et par minutter. Hell kraften over, og kok opp.
Kutt kjøttet i biter, og ha det i suppa. Smak til med tomatpuré, salt og pepper. Kok i 30 minutter.
Server gjerne med brød.
«En fantastisk god suppe!«
[/two-thirds]