Vurdering

4.4
(7)

Villsausuppe

En fantastisk god suppe med ferskt lammekjøtt og middelhavsinspirerte smaker.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 500 g bog- eller lårkjøtt fra villsau (eller vanlig lammekjøtt)
  • ca. 2 l vann
  • 3 gulrøtter
  • 5 poteter
  • 1 purre
  • 1 ss smør
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast timian
  • 3 ss tomatpure

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok opp kjøttet uten å dele det i ca. 2 l vann (så vannet dekker kjøttet). Mens kjøttet koker, finhakker du hvitløk og kutter gulrøtter, poteter og purre i små biter.

Når kjøttet har kokt i 1 time, tar du det ut av gryta og legger det på en tallerken. Sil kraften.

Fres grønnsakene og krydderurtene i en gryte sammen med smør i et par minutter. Hell kraften over, og kok opp.

Kutt kjøttet i biter, og ha det i suppa. Smak til med tomatpuré, salt og pepper. Kok i 30 minutter.

Server gjerne med brød.

«En fantastisk god suppe!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter