Vurdering

5
(1)

Vørterbrød med surdeig

Du trenger:

  • 350 g siktet hvetemel
  • 100 g siktet rugmel
  • 200 g aktiv surdeig
  • 70 g vørterøl
  • 200 g vann 
  • 40 g smeltet smør
  • 60 g mørk sirup
  • 8 g salt
  • 1/2 ts anis
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene. Hev deigen i 3 timer. 

Ha deigen i en brødform med bakepapir. Hev deigen i formen i 8-10 timer på kjøkkenbenken. Du kan og forme deigen som et rundt brød eller steke den i brødformen.

Stek brødet på 220 grader i ca. 35 minutter.

«Nydelig vørterbrød!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter