[one-third-first]
Du trenger:
- 800 g breiflabbhale med bein
- 5 g frisk persille
- 5 g frisk timian
- 1 ts tørket estragon
- 4 hvitløkfedd
- 5 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Saus:
- 120 g smør
- 3 ss soyasaus
- 2 finhakket sjalottløk
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 4 g finhakket bladpersille
- 10 g tranebær eller rosiner
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Fjern alle hinner på breiflabben og legg den med ryggbeinet opp i en ildfast form. Finhakk persille, timian og hvitløk. Ha det i en bolle sammen med salt, pepper, estragon og olivenolje. Bland det godt sammen, og fordel blandingen over fisken.
Stekes midt i ovnen på 175 grader. Sett et steketermometer i det tykkeste kjøttet på fisken. Kjernetemperatur skal være 55 grader. Hvis du ikke bruker steketermometer så kan du beregne ca. 20 minutters steketid avhengig av størrelsen på fisken.
Lag sausen imens fisken steker:
Finhakk sjalottløk, hvitløk, bladpersille og tranebær. Ha det i en bolle sammen med soyasaus.
Nå skal smøret brunes i en gryte til det får en nøtteaktig smak. Smelt smøret på middels varme og kok under jevn omrøring. Det er viktig at smøret ikke blir brent. I starten «bruser» det mye grunn av vannet i smøret som fordamper. Når vannet er fordampet forsvinner lyden og smøret skummer. Det er nå selve bruningen skjer, og det er viktig å røre slik at det ikke brenner seg.
Når smøret er nøttebrunt, så tar du panna vekk fra varmen. Fjern skummet med en skje. Det er litt bunnfall i smøret og det skal ligge igjen når du heller av smøret. Hell smøret i bollen med finhakket løk, bladpersille og tranebær, og bland sammen.
Hell sausen over den stekte fisken. Server sammen med potetmos. Se oppskrift her.
«Nydeleg rett av breiflabb!»
[/two-thirds]